Hoe moet je groenten stomen?


Hoe moet je groenten stomen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Was en schil de groenten zoals je normaal doet wanneer je ze kookt. Snij ze in eenvormige stukken. Het koken van stukken groenten van dezelfde grootte zorgt ervoor dat alle groenten gelijk gekookt zijn in dezelfde tijdsduur. Stoom hele groenten als je daar de voorkeur aan geeft, maar geef ze meer tijd om gaar te koken.

Stap 2. Vul het onderste van de pot met enkele centimeters water en breng het aan de kook. Plaats de stoommand in de pan. Het water mag het onderste van de stoommand niet raken. Vul het met groenten en sluit het goed af met het deksel. Verminder de hitte om ze sudderend te houden. Je kan je eigen stoomkoker maken door een metalen zeef in een geschikte pan met kokend water te plaatsen en goed af te sluiten met een passend deksel.

Stap 3. Laat het stomen voor de juiste periode. Meestal is een kook periode vereist van 5 a 35 minuten, afhankelijk van het soort groente. Zet de stoomkoker uit en laat het enkele minuten afkoelen alvorens het deksel te verwijderen. Wees voorzichtig, daar de stoom die ontsnapt heel heet is en gemakkelijk je huid kan verbranden.



Plaats een reactie