Hoe kan je bloedluis bestijden in volieres?


voliere

Je kan uit routine alle nestkasten checken op bloedluis. Na een tijdje ontwikkel je daar wel een ‘oog’ voor. Ze zitten in hoekjes en zo in de nestkasten.

De zitstokken moeten regelmatig vervangen worden want de bloedluis schuilt tijdens de dag in de kleinste kiertjes, ook dus tussen bast en hout van zitstokken. Heb je kweekkooien dan zitten ze vaak in de hoeken, of onderaan de kooi, maar ook daar waar de stokken vastzitten in de kooi en daar waar de tralies eindigen in het hout van de kooi.

Er is verder heel veel informatie te vinden over bloedluis en hoe te bestrijden. Je kan werken met roofmijten, je kan spuiten…hangt allemaal af hoe en waar je vogels zitten.

Elke broedkast dompel ik na gebruik 24 uur lang in een emmer met heet water en een sterk reinigingsproduct. Ik heb ook al bloedluis gehad via oude kweekkooien die ik van iemand die stopte had overgenomen. Toen ik de toestand ontdekte heb ik ze buiten laten uitregenen na goed ingezeept te hebben met een sterk reinigingsproduct.

Ik opteer dus voor lange onderdompeling in toxisch water van nestkasten en delen van kooien en zo. Dit jaar heb ik nog niets gemerkt van bloedluis.

Veel succes in de bestrijding!Plaats een reactie