Hoe gourmet?


Hoe gourmet? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Haal recepten die je wilt nabootsen uit een kookboek of van een Website af. Kies recepten die je vanaf begin af aan moet volgen. Dit houdt in dat de recepten alle ingrediënten en stappen voor alle onderdelen van het recept zoals het bouillon en de Roux saus aangeven. Vergeet niet dat voedsel voor fijnproevers niet perse exotisch of ingewikkeld hoeft te zijn maar het deskundig bereiden van het voedsel duurt eerst langer dan het ondeskundig bereiden.

Tip 2: Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten in de juiste hoeveelheden hebt en dat deze van de beste kwaliteit mogelijk zijn. Raak bekend met elke ingrediënt zodat je snapt hoe deze samensmelten en waarom elk van deze onderdeel is van het recept. Gedetailleerde kookboeken gaan soms in om de geschiedenis van een recept. Lees dit door. Wanneer je later het voedsel aan het eten bent, krijg je waardering voor alles wat er mee te maken heeft.

Tip 3: Bereid het fijnproever voedsel voor door de recepten te volgen. Het kan zijn dat je elk recept meerdere keren moet voorbereiden voordat je vaardig genoeg bent om het gewenste resultaat te behalen.

Tip 4: Zorg ervoor dat het eten er zo aantrekkelijk en mooi mogelijk op het bord uitziet. Druppel de sauzen in patronen over het bord heen voordat je het voedsel hier bovenop legt. Gebruik verse kruiden om kleur toe te voegen. Stapel het voedsel in een mooie en verrassende manier en niet te hoog op.

Tip 5: Wanneer je het recept en de presentatie vervolmaakt hebt, denk er dan over na om gasten uit te nodigen voor een diner, zeker als deze voedsel net zo veel waarderen als jij doet.



Plaats een reactie