Hoe een map beveiligen met paswoord windows 7?


Hoe een map beveiligen met paswoord windows 7? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Klik op Windows “start” en kies “computer”. Dubbel klik op de drive letter waar je folder zit, normaal is dit de “C” drive. Dubbelklik iedere directory tot je de directory tegenkomt waar de folder zich bevind die je wil wachtwoord beveiligen.

Stap 2. Rechtse muisklik op de folder die je wenst wachtwoord gevoelig te maken, kies dan “eigenschappen” in het pop- up menu. Klik de “algemeen” tab om de informatie van de folder te bekijken; Klik de advanced tab om naar andere opties te kijken, inclusief encryptie. (encryptie=versleutelen).

Stap 3. Klik op de optie “encrypt inhoud om data te beveiligen”. Klik “OK” om de folder te encrypteren (versleutelen) en wachtwoord gevoelig te maken. Het gebruikte wachtwoord om de folder te beveiligen is hetzelfde als dat om toegang te krijgen tot je Windows account. Gebruikers moeten jou gebruikersnaam en wachtwoord ingeven om toegang te krijgen tot de geencrypteerde (versleutelde) folder.

Stap 4. Nadat je de folder versleuteld hebt, dubbelklik er dan op om zeker te zijn dat je het kan openen. Om de beveiliging te checken log uit Windows uit, en log in met een andere gebruikersnaam. Kijk na als je de folder dubbel aan klikt dat het om gebruikersnaam en wachtwoord vraagt alvorens je toegang tot de folder krijgt.3 Reacties

 1. Tjongejonge says:

  Nou, leuke oplossing. (not)
  Moet je Windows 7 versie wel maar net beschikken over de bovengenoemde encryptie mogelijkheid…
  Bij mij blijft het vakje “versleutelen” grijs en is dus niet te selecteren.
  EFS is geen optie in Windows 7 home.

 2. stimpy says:

  Idem werkt niet op windows 7 blijft vakje grijs.

 3. Ronny says:

  Werkt niet 🙁

Plaats een reactie