Hoe een likdoorn verwijderen?


Hoe een likdoorn verwijderen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Breng een lotion aan die cacaoboter, vitamine E of lanoline bevat om het eksteroog/likdoorn zachter te maken. Dit kan helpen bij het verkleinen of verwijderen van het eksteroog.

Tip 2. Gebruik pleisters zonder medicatie op eksterogen om pijnlijke plekken op je tenen te beschermen wanneer je schoenen draagt. Verwijder de pleisters altijd voorzichtig zodat je het weefsel errond niet beschadigd, en draag nooit dezelfde pleister langer dan 1 dag.

Tip 3. Week de aangetaste voet eventjes in warm water om het eksteroog zachter te maken, ga dan met een puimsteen/stok of nagelvijl over het eksteroog. Puim helpt om de hoornige eelt oppervlakte af te vreten.

Tip 4. Een andere optie dat je kan overwegen is om keratolytica aan te brengen voor het verwijderen van het hoornig eelt weefsel, kies voor een oplossing van 17% salicyl zuur met collodium of 40% salicyl pleisters. Verwijder het middel met warm water, en dop de voet droog. Breng een salicyl zuur crème aan van 5 a 10%, breng dan een kleefverband aan op het eksteroog. Herhaal dit een of tweemaal per week tot het eksteroog los genoeg zit om gemakkelijk te verwijderen.

Tip 5. Gebruik een eksteroog kussen. De ovale opening duwt het eksteroog in het gat en oefent druk uit op de plek. Eksteroog kussens in de vorm van een hoefijzer zijn het meest effectief, daar deze beschermen tegen druk van buitenaf zonder nieuwe druk te creëren.

Tip 6. Draag schoenen met genoeg teenruimte zodat je tenen vrij kunnen bewegen.Plaats een reactie