Hoe een frituurpan schoonmaken?


Hoe een frituurpan schoonmaken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Trek de frituurpan uit het stopcontact en laat het olie/vet afkoelen. Eens de olie afgekoeld is tot 65.5 Celsius, haal de olie uit de frituurpan. Verwijder de mand en was het apart.

Stap 2. Krab de kanten van de frituurpan af om aangebakken voedsel of olie te verwijderen. Verwijder het dan met een papieren handdoek.

Stap 3. Vul het tot aan het olie niveau met water en voeg wat afwasproduct toe. Steek de frituurpan in het stopcontact en breng de oplossing aan de kook. Laat 5 a 15 minuten koken. Zet de frituurpan uit, trek de stekker uit het stopcontact en laat de oplossing afkoelen.

Stap 4. Haal het water uit de frituurpan en gooi het weg. Spoel het met een azijnoplossing, 1 maat azijn – 9 maten water. Spoel nog een laatste keer met schoon water. Droog het grondig af met een schone doek of papieren handdoeken.

Stap 5. Maak de buitenkant van de frituurpan schoon met een ontvettingsmiddel of een brei gemaakt van zuiveringszout en water. Laat het 5 a 10 minuten staan. Spoel het dan af met een natte doek of papieren handdoek. Droog het grondig af.Plaats een reactie