Hoe een foto comprimeren?


Hoe een foto comprimeren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Bewaar je fotobestanden aan een geschikte resolutie in je afbeelding bewerkingssoftware—300 dpi is goed. Indien mogelijk, bewaar ze dan als JPEG bestanden, daar JPEG kleiner in formaat is dan TIF’s. Ideaal zouden je foto’s niet meer dan 5 a 10MB mogen zijn als je probeert ruimte te sparen.

Stap 2. Creëer een nieuwe folder en plaats de fotobestanden erin zodat ze niet gemengd worden met je andere bestanden tijdens de samen persing procedure.

Stap 3. Selecteer al de fotobestanden die je wilt samenpersen. Hou ofwel de “Ctrl” toets in terwijl je ieder individueel bestand kiest, of klik, hou je muis erover en sleep je muis over de te selecteren bestanden.

Stap 4. Klik rechts op de gekozen bestanden (zelfs al klik je rechts op een enkel bestand, alle anderen moeten nog steeds geselecteerd zijn) en druk op, “verzenden naar samengeperste folder” met Windows; met een Mac klik je op “Archief creëren”.

Stap 5. Pers de bestanden samen in 1 zip bestand. Dit zal enkele minute duren, afhankelijk van het aantal bestanden en hun formaat.

Stap 6. Geef de samengeperste folder een andere naam dat zal helpen om het in de toekomst te vinden; bijvoorbeeld, “Halloween feest foto’s”. Wis de unzipped fotobestanden als je ruimte wilt sparen op je harde schijf.Plaats een reactie