Hoe een foto bewerken?


Hoe een foto bewerken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Open de foto in de fotobewerkingssoftware van je keuze. Als je Paint Shop Pro gebruikt, klik dan op de “browse” knop (deze ziet eruit als een archiefkast ) om op de harde schijf door de beelden heen te bladeren. Klik op “open” in het “file” menu als je een ander fotobewerkingssoftware programma gebruikt.

Stap 2 Foto met verhoogde helderheid en contrast
Verhoog de helderheid en contrast van de foto, zelfs al lijkt deze niet onderbelicht. Verhoog de helderheid nog iets meer als je de foto wil afdrukken. Foto’s kunnen namelijk donkerder uit de printer komen dan ze lijken op het computer scherm. Preview de beeldaanpassingen indien mogelijk.

Stap 3 Foto met verhoogde algehele kleurverzadiging
Pas waar nodig de kleurtoon, verzadiging en helderheid aan. Bij de meeste foto’s moet de verzadiging iets aangepast worden. Wijzig echter de kleurtoon alleen als de hele foto duidelijk een verkeerde kleur heeft. Bijvoorbeeld, gebruik niet de kleurtoon tools in de fotobewerkingssoftware om geelheid te verwijderen. Kies in plaats daarvan “geel” in de verzadigingstool van de software en verlaag de verzadiging. Kijk ook na of de fotobewerkingssoftware tools heeft om de kleurtemperatuur van de foto te wijzigen.

Stap 4 Als je de foto wil emailen of op een website wil zetten, pas dan het formaat van de afbeelding aan. De grootste afmeting zou niet meer dan 600 pixels moeten zijn. Bewaar de afbeelding als .jpg of .gif bestand. Als je de foto wil afdrukken, kan het zijn dat het afdrukformaat moet worden aangepast naar bijvoorbeeld 10 x 15, 13 x 18 of 20 x 25 cm. Pas de grotere afmeting naar het grotere aantal centimeters aan en snij dan de afbeelding uit om een kleinere afmeting te krijgen.

Stap 5 Verwijder heldere vlekjes met de kloon tool
Gebruik de kloon tool om alle beschadigingen, onvolkomenheden en ongewenste dingen van de foto te verwijderen. Klik op de het gedeelte in de foto dat je als bron wil gebruiken. Klik nu en hou de muisknop vast terwijl je deze sleept over de plek die je wil verwijderen. De bron en doel plekken die gebruikt worden voor de kloon tool moeten soortgelijk of identiek zijn in kleur, helderheid en textuur. Zoom nu in en verklein de penseelgrootte om zeer fijne details te kunnen bewerken. Gebruik de kloon tool voorzichtig, bewaar het bestand regelmatig en gebruik de “undo” functie als het er niet uitziet zoals je wil.

Stap 6 Gebruik de fotobewerkingssoftware crop tool om de samenstelling van de foto te verbeteren. Klik en sleep met deze tool om een vierkante of rechthoekige selectie te maken in de afbeelding. Klik vervolgens op en sleep met de hokjes in de hoeken van de crop box om de foto precies zo te omlijnen als je wil. Voor het uitsnijden van de afbeelding in Paint Shop Pro, klik op het blauwe vinkje. Wil je dit doen in GIMP en Photoshop, dubbelklik dan op de vierkante of rechthoekige selectie om het uitsnijden te voltooien.Plaats een reactie