Hoe cursus maken?


Hoe cursus maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Stel een voorstel op voor jouw leerprogramma zodat deze bekeken kan worden door de diensthoofd of de commissie die op jouw school beslissingen over het curriculum neemt. Elke school heeft zo zijn eigen procedures voor het formeel invoeren van een leerprogramma voordat deze beschikbaar voor de leerlingen wordt gemaakt en in de studiegids. Schrijf een treffende omschrijving voor het leerprogramma waarin de basis van het lesmateriaal dat in één semester wordt behandeld wordt uiteengezet. Overhandig jouw voorstel aan de juiste leden van de faculteit.

Stap 2: Stel een lijst met doelstellingen en resultaten op die de leerlingen na het volgen van het leerprogramma moeten behalen. Dit helpt jou met het bepalen welke boeken gebruikt worden en met het uitzoeken van onderwerpen voor hoorcollege’s. Het helpt ook met het bepalen wat voor soort toetsen je gaat toepassen om de mate van vooruitgang van de leerlingen te bepalen.

Stap 3: Stel een boekenlijst en een lijst met alle andere benodigde materialen voor het leerprogramma op zodat de leerlingen deze ter voorbereiding voor de klassikale besprekingen kunnen aanschaffen. Lees de verschillende teksten door zodat je weet hoe je deze in het lesprogramma gaat toepassen en wanneer je deze teksten gaat behandelen.

Stap 4: Bestudeer een kalender en leg deze naast de inhoud van het leerprogramma om een schema voor de cursus op te stellen. Als jij bijvoorbeeld drie boeken hebt uitgezocht en deze bevatten totaal 1.600 bladzijdes die over een periode van 16 weken behandeld moet worden dan kun je bijvoorbeeld als doel stellen om elke week 100 bladzijdes te behandelen. Stel een schema op en voeg deze toe aan de syllabus.

Stap 5: Stel een syllabus op gebaseerd op de boeken die gebruikt zullen worden, de hoorcolleges en de doelstellingen van het leerprogramma die je hebt bepaald in het voorstel. De syllabus moet een uitgebreid schema van het leerprogramma, de doelstellingen van het leerpogramma, informatie over de verschillende soorten toetsen die gemaakt moeten worden (examens, quizzen, essays, etc.), contact informatie en eventuele voetnoten die standaard in de syllabi die door jouw school worden uitgegeven voorkomen.

Stap 6: Schrijf de hoorcolleges. Alhoewel je misschien nog notities van vorige hoorcolleges bij de hand hebt of informatie van een onderzoek dat je wilt gebruiken voor het lesprogramma paraat hebt is het een goed idee om op zijn minst het lesmateriaal goed door te lezen zodat je zeker weet dat het materiaal goed aansluit bij het leerprogramma dat je aan het maken bent. Het schrijven van nieuwe hoorcollege’s is ook mogelijk. Hierdoor blijft het lesmateriaal vers in jouw geheugen.



Plaats een reactie