Hoe brei ik een poncho?


Hoe brei ik een poncho? Wij zochten het voor je uit:

Een poncho maken

Stap 1: Maak twee van deze onderdelen, één voor de voorkant en één voor de achterkant. Zet vijftien steken, plaats een steekpen en zet een steek en plaats opnieuw een steekpen.

Stap 2: Zet vijftien steken en plaats een steekpen. Zet een steek en plaats opnieuw een steekpen. Zet daarna opnieuw vijftien steken zodat je totaal 31 steken hebt gezet.

Step 3: Zet nu voor de eerste zijde, welke de verkeerde kant zal zijn, een averechtse steek.

Stap 4: Zet nu aan de rechterkant een rechte steek en zet een extra steek door het horizontale klokje garen welke tussen de naalden ligt op te tillen en deze op de naald te plaatsen. Zet nu rechte steken tot de eerste steekpen en zet opnieuw een extra steek zoals voorheen. Schuif nu de pen naar de andere naald, dit wordt een afhaalpen genoemd en wordt afgekort met (sm). Zet een rechte steek en schuif daarna de pen en zet nu rechte steken tot aan de laatste steek. Vermeerder met één en zet opnieuw een steek. Je zult nu in totaal 35 steken hebben gezet.

Stap 5: Herhaal de eerste twee stappen acht keer. Wanneer je klaar bent heb je in totaal 67 steken gezet.

Step 6: Zet de elfde rij averechtse steken.

Stap 7: Zet nu op de twaalfde rij steken tot aan de eerste steekpen. Vermeerder met één (door dezelfde methode als de gebruiken als in stap twee), haal de pen af, zet een nieuwe steek, haal de pen opnieuw af en vermeerder nogmaals met één. Zet nu steek tot het einde, je zult in totaal steken hebben gezet.

Stap 8: Herhaal de elfde en de twaalfde rij totdat je gebreide stuk ongeveer 64 cm lang is.

Kantsteken

Stap 1: Brei de eerste rij. Brei de tweede rij tot aan de eerste steekpen. Vermeerder op dezelfde manier als voorheen en volg daarna tot het einde het patroon van de steekpen afhalen, één steek breien, opnieuw de steekpen afhalen en daarna opnieuw vermeerderen

Stap 2: Herhaal de eerste en tweede rij vier maal en knoop deze daarna vast.

Step 3: Naai de rechter zoom vast.

Stap 4: Verdeel de kraag zodat de rechterkant naar voren wijst en zet 60 steken langs de rand van de nek. Zet daarna drie steken voor een totaal van 63 steken. Brei nu totdat het gedeelte van de nek in totaal 10 cm breed is en knoop deze daarna vast.

Stap 5: Naai de linker zoom maar sla de kraag over. Naai het basisgedeelte van de flap van de kraag naar binnen toe en weef de uiteinden aan elkaar.Plaats een reactie