Hoe boogschieten?


Hoe boogschieten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Bereid de omgeving rond het doelwit voor. Als je alleen aan het oefenen bent, houd het doelwit op een afstand van het schiet gebied. Creƫer een lijn vanaf waar je schiet. De afstand hangt meestal van sekse en leeftijd af.

Stap 2: Houding en stand met de boog. Je houding is belangrijk. Sta zijwaarts met een voet voor de ander (welke voet is afhankelijk van de hand waarmee je de boog vasthoudt). In een boogschutters competitie wordt er gefloten. Zorg ervoor dat op de juiste lijn staat op het eerste fluit signaal. Elk fluit signaal heeft een betekenis.

Stap 3: Maak de boog klaar om te schieten. Pak een pijl en plaats deze op de boog op een dubbel fluitsignaal. De pijl moet geplaatst worden op het rustpunt en het keeppunt op de wikkeling. Trek het koord van de boog terug als je boog geladen is.

Stap 4: Richt de boog om te schieten. Je moet de pijl en het koord terug gespannen hebben en vasthouden. Met een compositie boog is eerst het spannen van het koord lastig, en het in plaats houden van het koord gemakkelijk. Kijk voorzichtig en richt je pijl op jouw mikpunt. Op drie aaneen volgende fluit signalen ben je aangewezen om te schieten. Je hebt een bepaalde tijd om te schieten, meestal 4 minuten. Wanneer jouw tijd voorbij is, luidt een volgend fluitsignaal. Deze geeft aan te stoppen met schieten.

Stap 5: Controleer je doelwit om te zien waar jouw pijlen zijn geland. Trek de pijlen uit met een pijlentrekker. Wanneer je aan het trekken bent, houd de pijlen dan aan het eind dat het dichtst bij het doelwit is om deze het gemakkelijkst te verwijderen. Wanneer je samen schiet met een ander, wissel dan af.Plaats een reactie