Hoe bloemschikken?


Hoe bloemschikken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Verzamel bakken en bijbehorende dingen. Bloemisten sturen bloemen in lieflijke, niet-dure glazen of potten. Als je de bakken bewaart, dan zul je er nooit een hoeven te kopen. Bewaar een kartonnen doos met schuimrubber op de bodem om mooie zijde bloemen in te bewaren die vaak gebruikt worden om planten en opstellingselementen zoals Liatris en gipskruid te accentueren – bloemen die goed drogen en hergebruikt kunnen worden.

Stap 2 Laat de versgeoogste bloemstengels zakken in water (voeg bloemconserveermiddel precies toe zoals aangegeven is om overmatige stimulering of het verdrinken van je bloemen te voorkomen) en snijd ze zo dat ze ongeveer twee keer zo lang als de vaas of bak zijn die je zal gebruiken om je opstelling te maken. Gebruik een scherp mes of een bloemenschaar om te voorkomen dat de uiteindes van de stengels tegen elkaar verpletteren. Richt de ‘’lijn’’ van je opstelling (horizontaal, verticaal, driehoekig, halvemaanvormig, ovaal of een vrij vorm) met een paar lange bloemen of geaccentueerde takken. Voeg je overheersende bloem toe in massa instellingen van oneven nummers – ze moeten eruit alsof ze groeiende planten zijn in plaats van gelijkmatig geplaatste bloempjes in een bak. ‘Vul’ ruimtes tenslotte met kleinere of minder belangrijkere bloemen of minder belangrijk gebladerte. Probeer vanuit het buitenste van de bak tijdens elke stap richting het midden te werken, zodat je je beste soorten bewaart voor de nadruk. Laat je bloemen ‘rusten’ in een koele, schaduwachtige plek voordat je ze naar hun plaats van tentoonstelling brengt.

Stap 3 Een groot aantal zinnia en goudsbloemen samen in één kleine vaas creëert een geweldig tafelstuk voor een zomerse picknick, maar meer formele gelegenheden kunnen iets meer elegants vereisen. Formele inrichtingen vereisen altijd meer dan één type bloem, vaak één voor contour, één voor massa en één ter vulling. Gebruik oneven aantallen bloemen in je formele compositie, maar wel kunnen er verschillende tinten van dezelfde bloem gebruikt worden. De belangrijkste (‘centrale’) bloemen in de compositie moeten boven en binnen de randen van de diameter van de bak geplaatst worden. Als het design asymmetrisch is (halvemaanvormig of S-vormig), zorg er dan voor dat de centrale bloemen de vorm van de kromming volgen.

Stap 4 Stop niet met inrichten wanneer de zomer aan een eind komt. Gebruik zijde bloemen voor inrichting en kransen. Oogst gedroogde bloemen voor accenten en ter opvulling met zijde bloemen. Bind zijde en gedroogde bloemen vast met een wijnstok om kransen en takjes te maken om je deur te verfraaien om ieder seizoen te verwelkomen.Plaats een reactie