Recept appelkruimeltaart


Recept appelkruimeltaart. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

4 grote appels
250 gram bloem
250 gram suiker
150 gram havermout
200 gram gesmolten boter/margarine
snuifje zout
zakje vanillesuiker
citroensap

Stap 2. De bereiding

Neem de appels en schil deze. Snijd ze hierna in stukken en neem het sap van een halve citroen samen met de vanillesuiker en vermeng deze.

Neem indien gewenst een hand vol rozijnen en voeg deze toe.

Neem een kom en vermeng hierin met de hand de bloem samen met de suiker, de havermout, een snuf zout en de gesmolten boter.

Neem twee derde deel van de kruimels om de bodem en de wanden van de springvorm welke is ingevet te bedekken.

Neem de appels en doe ze in de springvorm. Strooi hierna de rest van de kruimels over de taart.

De heteluchtoven dient te zijn voorverwarmd op 175 graden en de taart dient hierin 60 minuten gebakken te worden.

Kijk na drie kwartier of de bovenkant van de taart niet te bruin begint te worden.

Als dit het geval is, plaats er dan een stukje bakpapier of aluminiumfolie op om het bruinen tegen te gaan.

Laat de taart afkoelen en serveer in stukken.

Smakelijk!



1 Reactie

    Plaats een reactie