Hoe los je een rubiks cube op?Hoe los je een rubiks cube op? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Houd de Rubik kubus vast en kies voordat je begint met het oplossen van de puzzel een kleur. Houd deze kleur tijdelijk met gezichtkant naar boven. Kies de volgende keer dat je probeert de puzzel op te lossen dezelfde kleur. Op deze manier leer je welke kleuren op iedere zijde naast elkaar liggen.

Stap 2: Draai losse delen van de kubus totdat je een kruis patroon in de gekozen kleur dat naar rechts wijst hebt gecreëerd. Houd de kubus met het kruis patroon naar boven toe gericht vast.

Stap 3: Zoek de vierkanten die dezelfde kleur hebben als het vriekant in het midden van de bovenste rij. Draai nu losse delen van de kubus totdat de vierkant in het midden van de kubus voor iedere kant dezelfde kleur heeft als het middelste vierkant in de bovenste rij. De kubus heeft nu een kruis patroon aan de bovenste zijde waarbij beide zijkanten van het kruis twee vierkanten lang is en deze vierkanten dezelfde kleur hebben.

Stap 4: Vul nu drie van de hoeken van de bovenste zijde met de juiste kleur. De bovenste laag heeft nu twee zijdes voltooid en twee zijdes waarbij één vierkant in aangrenzende hoeken de verkeerde kleur heeft.

Stap 5: Draai de kubus nu volledig op zijn kant. Voltooi drie van de vierkanten aan de randen van de tweede laag door de onderste laag horizontaal rond zijn as te draaien. De juiste vierkanten zullen eerst naar boven toe liggen voordat je deze op de juiste plek kunt schuiven.

Stap 6: Houd de kubus opnieuw met de oorspronkelijk gekozen kleur naar boven toe gericht vast. Als de laatste vierkanten aan de rand al op de juiste plek zitten, heeft de kubus een zijde volledig voltooid en twee lagen van elke kleur al in de juiste positie. Het kan zijn dat een vierkant op de juiste plek ligt maar dat deze alsnog gedraaid moet worden zodat de kleur overeenkomt met de kleur van de aangrenzende vierkanten. Draai de laag verticaal totdat het vierkant zich aan de onderste laag van de kubus bevindt. Roteer de laag nu horizontaal om het vierkant op de tegenoverliggende positie van de uiteindelijke positie te plaatsen. Draai de laag nu verticaal om het vierkant op de juiste plek te manoeuvreren.

Stap 7: Vul nu de hoeken van de onderste laag door twee vierkanten tegelijk te draaien. Draai op dit punt lagen slechts eenmaal in dezelfde richting om te voorkomen dat de rest van de kubus in de war raakt. Als de vierkanten in de hoeken van de kubus op de juiste plek liggen en aan elke zijde een egale kleur vormen, is de Rubik kubus opgelost.Plaats een reactie:


Plaats een reactie