Hoe forelvissen?


Hoe forelvissen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Verzamel uitgebreid informatie over de plek waar je wilt gaan forelvissen. Het record van aantal gevangen vissen is een stuk minder belangrijk dan het gemiddeld aantal gevangen vissen, hoe vol de zandbanken met vis zitten en de gemiddelde grootte van een forel in het gebied. Doe navraag naar hoe groot de voorraad aan vissen is die in het gebied wordt uitgezet en wanneer dit is. Je wilt waarschijnlijk beginnen met vissen op de dag dat de vissen worden uitgezet. Zo niet, dan kun je het best vissen wanneer de vissen bijten en dat is meestal in de zomer in de vroege ochtend en in de lente in de ochtend of op het einde van de middag.

Tip 2: Leer wat het juiste aas is voor de forel voordat je begint met vissen. De voorkeur voor voedsel voor de forel hangt af van de jaargetijde en wordt beïnvloed door de omgeving. De plaatselijke viswinkel kan over het algemeen een hoop informatie verstrekken. De kleur en de vorm van het aas is belangrijk voor de forel dus zoek jouw natuurlijke en kunstaas hier op uit. De regionale afdeling van Staatsbosbeheer kan ook dienen als een informatie bron voor de eetgewoonten van de forel.

Tip 3: Schaf een korte, flexibele en extreme lichte werphengel aan om zowel je reactietijd te verbeteren als het plezier in het vissen te verhogen. De hengel kan uitgerust zijn met een kleine spinmolen. Zo niet, dan kun je deze los aanschaffen. . Bevestig een monofilament vislijn van 4 pond of, voor extra uitdaging een vislijn van 2 pond, aan de molen vast. De forel heeft een uitstekend gezichtsvermogen dus vermijd het gebruik van een zwaardere lijn in helder water. Vul de molen voor 70% met een zwaardere vislijn en voeg op het eind zo’n 1 tot 1.2 meter van de lichtere vislijn toe. Vermijd het bevestigen van teveel vislijn op de molen en laat indien gewenst de haspel deze mechanisch vastzetten. Houd in het begin de vislijn strak tot gemiddeld strak gespannen. Verminder de spanning als de vislijn snel breekt.

Tip 4: Breng een gevarieerde selectie aan gekleurd lokaas en spinners om de kans op het vangen van vis te vergroten. De forel is in de lente minder kieskeurig maar ze moeten wel hun voedsel kunnen zien. In donker water werken felle kleuren beter. Aardwormen (in tweeën gesplitst), nepwormen en kleine visjes zoals een voorn zijn populaire keuzes voor het vissen in meer helder water en voor het vissen in de namiddag. Er zijn daarnaast een hoop andere keuzes, van zogeheten jigs tot deegwaren, mogelijk maar elk van deze vergt weer een iets andere vistechniek. Kies voor het aas dat jou het meest nauwkeurig als beginner doet werpen.

Tip 5: Lees naar wens over geavanceerde technieken voor het forelvissen. Over het algemeen is het aangeraden om met de stroom mee uit te werpen zodat het aas op natuurlijke wijze meedrijft. Werp met de hengel in de buurt van zandbanken en overdekte gebieden als die er zijn, werp met de hengel over een school vissen heen in plaats van boven op de vissen en varieer in de buurt van de vissen met het binnenhalen van de lijn. Probeer met je bewegingen zo natuurlijk levend of gewond lokaas na te bootsen.



Plaats een reactie