Hoe bestrijd je mieren?Hoe bestrijd je mieren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Vul een lege plastiek verstuivingsfles met warm water en voeg er een goede dosis Dawn afwasmiddel aan toe. Schud er mee om het goed te mengen. Dit is een zeker middel dat de mieren onmiddellijk dood wanneer ze ermee in aanraking komen. Iedere keer je mieren ziet, spuit ze dan dood ze met deze oplossing, dit zal blijven werken.

Tip 2. Gebruik een schroevendraaier om in iedere kamer een schakelaar/stopcontact te verwijderen. In kamers waar je veel mieren hebt gezien, of waar je mierensporen hebt gezien, haal daar alle schakelaars/stopcontacten weg.

Tip 3. Gebruik een plastiek lepel en doe er ½ theelepel Borax of boorzuur op en doe dit poeder in het metalen omhulsel van de schakelaar of stopcontact. Mieren gaan vaak door stopcontacten en schakelaars, en meeste insecten zullen deze gebruiken om toegang te krijgen tot de rest van het huis als ze nesten in je muren hebben gebouwd. Ze zullen enkele malen per dag door de Borax heen moeten lopen op hun uitstapjes naar en van het nest, en het zo aan hun voedergroep voeden. Plan om deze stap iedere 3 a 6 maanden te herhalen om na te kijken of er borax moet toegevoegd worden.

Tip 4. Maak vallen met lokaas en vermom ze als voedselbronnen door enkele plastiek dopjes van een plastiekfles ongeveer tot de helft met Borax te vullen. Zet ze op plekken waar je de aanwezigheid van mieren merkt. Achter en onder keukentoebehoren, onder alle afwasbakken, dicht bij verluchtingsgaten die naar buiten leiden, in keukenkasten met zoetigheden of vetten, bij vuilnisbakken in de keuken, en bij buitendeuren. Dit zijn allemaal goede locaties om deze kleine vallen met lokaas te zetten. Zet er ook enkele in het huis op vochtige plaatsen, daar de mieren naar deze plekken zullen gaan. Concentreer je op de keuken, badkamer(s) en waskamer.

Tip 5. Als je enige actieve mierenheuvels ziet, maak dan je eigen omgeving vriendelijke mierenbestrijder geschikt voor gebruik buitenshuis. Meng ¼ kop suiker met dezelfde hoeveelheid honing in een glazen conserven pot. Warm deze mengeling op in de magnetron of op het fornuis in een pan met water, juist lang genoeg om de suiker te smelten, roer het dan grondig om het goed te mengen. Voeg er geleidelijk ¼ kop Borax aan toe, en meng het grondig iedere keer je het toevoegt.

Tip 6. Verspreid ongeveer 1 theelepel van de honingmengeling op de actieve mierenhopen. Het zoete lokaas zal de mieren vlug aantrekken, de koningin van de mierenhoop en de rest van het mierenleger zullen vlug allemaal gedood worden door de Borax. Doe de pot met lokaas stevig dicht en bewaar het tot 2 weken ergens op een gemakkelijke plek op kamertemperatuur.Plaats een reactie:


Plaats een reactie