Hoe pasta maken?


Hoe pasta maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: De ingrediënten

2 kopjes gewone bloem zonder rijsmiddelen; plus extra bloem voor het kneden
3 grote eieren
1 theelepel water
1 theelepel olijfolie
1 theelepel zout

Stap 2: De Keukenmachine: Plaats alle ingrediënten behalve de extra bloem in de keukenmachine. Blijf mixen totdat het mengsel een bal heeft gevormd (zorg ervoor dat je niet te lang doorgaat!).
Mixen met de hand: Meng alle droge ingrediënten in een grote kom en vorm een gat in het midden. Klop de natte ingrediënten alvorens samen en giet deze in het gat. Gebruik een vork of je handen om de ingrediënten lichtjes te roeren totdat deze een massa vormen. Maak je geen zorgen als er een klein beetje bloem overblijft in de kom – zorg ervoor dat je niet te lang door roert!

Stap 3: Verplaats de balvormige massa vanuit de keukenmachine of grote kom op een werkplek dat licht besprenkelt is met bloem. Kneed de massa zo’n zeven tot acht minuten lang en strooi af en toe een klein beetje extra bloem om er voor te zorgen dat de boel niet gaat kleven. Blijf doorgaan met kneden totdat de massa glad en elastisch is en niet langer kleeft

Stap 4: Pasta machine: Verdeel het deeg in vier stukken. Neem één deel en bedek de overige delen apart in plastic om te voorkomen dat deze uitdrogen. Stel de rollers van de pasta machine in op de breedste stand, stamp het deeg in een rechthoek en voer deze acht tot negen maal door de rollers waarbij je de rechthoek telkens dubbel vouwt en opnieuw door de rollers voert. Strooi indien nodig lichtjes met bloem om plakken te voorkomen. Stel de rollers van de machine in op een iets nauwere stand en voer het deeg zonder te vouwen een aantal keer door de rollers. Blijf de rollers van de machine steeds nauwer instellen totdat de smalste stand is bereikt. Hang de deegvellen over een haak of laat deze op de rand van het aanrecht afdrogen. Rol de drie andere stukken deeg op dezelfde manier. Snijd het deeg indien gewenst, wanneer het nog zacht is, in stukjes.

Stap 5: Deegrollen met de hand: Dit is iets lastiger! Verdeel het deeg in vier stukken en bedek drie stukken met een plastic laag. Neem een stuk deeg en rol deze met een deegroller totdat het zo’n 30mm breed is, vouw deze dubbel en rol het deeg opnieuw tot een breedte van 30mm. Blijf dit zo’n acht tot negen keer herhalen. Voeg als het nodig is een beetje bloem toe om te voorkomen dat het deeg plakkerig wordt. Rol de deeg in de vorm vane en rechthoek en blijf doorgaan met rollen totdat het deeg zo dun geworden is dat je je hand er door heen kunt zien maar niet breekt wanneer je het deeg oppakt (ongeveer zo’n 15mm). Hang het deeg op dezelfde manier als hierboven beschreven op. Snijd het deeg indien gewenst in stukjes.

Stap 6: Het koken van de pasta: Het maakt niet uit in wat voor vorm je je pasta hebt gesneden, het duurt niet lang voor de pasta om te koken: Op zijn hoogst drie tot vier minuten. Zorg er voor dat je de pasta niet overkookt! De pasta kan gebruikt worden om dunne of dunne slierten of ravioli (eventueel gevuld) te maken. Eet smakelijk!



Plaats een reactie