Hoe adopteren?


Hoe adopteren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Beslis wat soort kind je wilt adopteren. Overweeg factoren zoals ras, etniciteit, leeftijd en speciale behoeften.

Stap 2. Kies een agentschap. Er zijn zowel privé als openbare agentschappen; openbare agentschappen behandelen meestal adopties waar special behoeften nodig zijn en adopties van oudere kinderen, terwijl de privé agentschappen alle binnenlandse adopties behandelen.

Stap 3. Vraag de referenties van het agentschap, kijk hun vergunningen na en vraag inlichtingen over de kosten en betalingsschema. Kosten aangerekend door openbare agentschappen die toelagen krijgen van de staat zijn veel goedkoper dan deze aangerekend door privé agentschappen.

Stap 4. Eens je een agentschap uitgekozen hebt, vul dan een aanvraagformulier in.

Stap 5. Doe mee aan de thuisstudie, hier zal geëvalueerd worden of je geschikt bent als adoptieouder. Deze procedure kan een aantal maanden duren. Eens het volledig is, kan er een kind bij jou thuis geplaatst worden.

Stap 6. Wees op de hoogte over de staatswetten betreffende de officiële adoptie. In meeste staten, moet het kind 6 maanden bij jouw leven voor de adoptie officieel is. Het agentschap zal steun geven en je gidsen, of je kan ook de hulp van een advocaat in roepen voor de laatste officiële procedure.



Plaats een reactie