Recept voor lasagne


Recept voor lasagne. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

1/2 ui
3 teentjes knoflook
500 gram gehakt
italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
1 laurierblaadje
3 blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes
1 pakje gezeefde tomaten
1 pak voorgekookte lasagnevellen
2 bolletjes mozzarella
50 gram boter
50 gram bloem
5 deciliter koude melk
olijfolie
suiker
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Om de saus van bolognese te maken dient de ui te worden versnipperd en in een grote pan met wat olijfolie te fruiten. Halverwege kort gesneden knoflook toevoegen.

In de kleine pan wordt de tomatenpuree flink verwarmd. Zorg door middel van roeren dat deze niet aanbakt en tot deze niet meer zurig ruikt.

Het mengsel met ui, knoflook en olie mag worden toegevoegd.

In de grote pan weer wat olie verwarmen en het gehakt met zout, peper en de kruiden gaarbakken.

Voeg het toe aan de tomatenpuree en voeg gepelde en gezeefde tomaten toe.

Eventueel nog wat extra kruiden en laurier toevoegen.

Hierna een half uur tot drie kwartier op een laag vuur met deksel op de pan laten sudderen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de saus boter smelten en de bloem erdoor roeren.

Verwarm het geheel. De klont gaat vanzelf weg.

Blijf koude melk toevoegen en roeren. Ga door tot er een dikke saus ontstaat.

Breng het op smaak met zout en peper. Leg lasagnevellen in een ingevette ovenschaal.

Bedek deze met de saus. Voeg hierna een in plakjes gesneden laagje mozzarella toe, en wat kaas.

Hierop weer een laag lasagnevellen en dan nog zo’n laag maar dan zonder kaas. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in de oven.

Na een half uur de folie eraf halen en nog een kwartier in de oven laten staan. Als het gerecht begint te knetteren is het klaar.



Plaats een reactie