Recept voor cakejes


Recept voor cakejes. Wij zochten het voor je uit:

De basis is een cake uiteraard!

De gekende zogenaamde viervierden ‘4/4de’ cake, te nemen met een figuurlijke korrel zout want ‘t is niet perfect dezelfde hoeveelheden maar het lijkt erop.

Warm 160 gram boter op in een pan, maar niet smelten, gewoon warmen.

Klop wat op met een garde (een handklopper 🙂 ), voeg 200 gram suiker toe, blijven kloppen, ook nog de eieren toevoegen en blijven kloppen.

Ook 200 gram gezeefde tarwebloem doorspatelen en dat is het cakebeslag!

Neem nu zo’n typische rechthoekige cakevorm, beboter wat (dat doe je door boter in een keukenrolletje te leggen en ermee over de wanden en in de hoekjes te smeren van de vorm).

Giet er het beslag in.

Bak 40 minuten op 160 à 170 graden.

Laat afkoelen, haal uit de vorm en snij in partjes.

Ziezo, cakejes.



Plaats een reactie