Recept van lasagne


Recept van lasagne. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

300 gr lasagnevellen
250 gr zalm
200 à 300 gr dieprvriesspinazie
2 lookteentjes
melk
boter
bloem
kaas
eventueel paneermeel

Stap 2. De bereiding

Maak de kaassaus:

Doe flink wat boter in een pan en evenveel aan gram bloem roer je onder de gesmolten boter.

Voeg dan geleidelijk aan al roerend melk toe en tenslotte kaas naar smaak.

Kruid af met peper, zout en nootmustkaat.

Maak een bodem van kaassaus in een ovenschaal.

Kook de lasagnevellen even zoals waarschijnlijk op de verpakking staat.

Schik enkele vellen op de bodem.

Was de spinazie, droog goed af en stoof deze aan in wat boter in een diepe kom.

Neem de spinazie eruit en schik over de lasagnevellen.

Pers de knoflookteentjes en strooi willekeurig wat over de spinazie alvast, niet te veel op één plaatsje aangezien de sterke smaak.

Schik nu de zalm over de spinazie en daarover wat kaassaus.

Herhaal alles nog een keer en sluit af door op de kaassauas wat gratin-kaas te strooien en eventueel wat paneermeel voor een leuk korstje.

De lasagne moet 35min op 175 graden in de oven geplaatst worden.

Smakelijk



Plaats een reactie