Recept portosaus


Recept portosaus. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

400ml wildfond
300gr soepgroenten
portogelei
Tijm
Verse peterselie
Blaadje laurier
Peper en zout
7 gr pure chocolade
boter

Stap 2. De bereiding

Doe de wildfond in een kom en breng aan de kook.

Voeg de soepgroenten bij en laat 20 minuutjes sudderen op een laag vuur.

Kruid met tijm, peterselie, laurier en peper en zout.

Ga er eens grof met de mixer door.

Pak een 2de kom en een zeep.

Zeef de wilfond met de soepgroenten.

Dit wordt de nieuwe basis van de saus.

Breng opnieuw aan de kook, voeg 2 eetlepels portogelei toe. Laat 3 minuten doorkoken.

Draai het vuur uit.

Laat de chocolade smelten in de saus.

Voeg 2 eetlepels boter toe en roer deze goed door het mengsel.

Saus dikken met maïzena.

Heerlijk bij wild of kalkoen met een kroketje, gestoofd witlof of/en boontjes in een spekjasje.



Plaats een reactie