Recept asperge


Recept asperge. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediƫnten

1,5 kg witte asperges
150 gram boter
3 hardgekookte eieren
halve bos peterselie
halve citroen
peper en zout

Stap 2. De bereiding

Verwijder het harde stuk van de aspergestengel en schil met een dunschiller het restant.

Laat de top ongeschonden, vier centimeter is voldoende.

Om breken tijdens het koken te voorkomen is het raadzaam om de stengels samen te binden. Bovendien zijn ze op deze manier beter hanteerbaar.

De asperges dienen in lichtgezouten water voor een duur van 10 tot 15 minuten gekookt te worden.

De duur is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Kook het water niet voordat u de asperges plaatst, deze mogen samen met het water op temperatuur worden gebracht.

Laat ze na het koken goed uitlekken en snijdt de stengels hierna in stukken.

De saus

Neem de peterselie en hak deze fijn.

Pel hierna de eieren welke hardgekookt dienen te zijn. Breek de eieren in flinke stukken.

Neem een pan en smelt er boter in. Gebruik een hoog vuur.

Giet het citroensap bij de boter. Meng de substantie goed tot er schuim ontstaat.

Haal nu de pan van het vuur. Voeg het ei den de peterselie er nu aan toe.

Serveer in een langwerpig bord en schik de saus erover.

Smakelijk!



Plaats een reactie