Hoe wokken?


Hoe wokken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Verhit de wok boven het gasfornuis op normale of normale-hoge stand totdat de wok erg
heet is.

Stap 2: Voeg wanneer de wok heet genoeg is de olie om mee te koken toe . Verhit de olie 30
seconden lang. Voeg als je wilt frituren een extra laag olie van 5 – 8 cm toe en verhit deze totdat de
olie een temperatuur van 180 – 190 graden Celsius heeft bereikt.

Stap 3: Gebruik deze hete olie om de ingrediënten in te bakken. Begin eerst met het vlees aangezien
het vlees langer nodig heeft om gaar te koken dan groenten en de groenten moet na het bakken
krokant zijn. Als je een grote portie gaat roerbakken, bak dan de ingrediënten in stappen. Roer de
ingrediënten regelmatig zodat alles evenredig wordt gekookt en verplaats deze naar een bord. Maak
als je gaat frituren gebruik van een schuimspaan om de ingrediënten in de hete olie om te draaien en
om ingrediënten die volledig gaar zijn uit de olie te verwijderen.

Stap 4: Stoom je ingrediënten door deze in een bamboe stomer te plaatsen en de deksel op de
stomer te plaatsen. Giet een hoeveelheid water in de wok zodat het water tot aan 2.5cm van de
onderste laag van de stomer reikt. Breng de water aan het sudderen en plaats de bamboe stomer in
de wok. Verwijder de stomer van de wok wanneer het voedsel gaar gekookt is.

Schoonmaken

Stap 1: Laat de wok afkoelen en veeg overgebleven kruimels weg met een schone doek of met een
stuk keukenpapier. Gooi voorzichtig olie dat je hebt gebruikt voor het frituren weg. Gebruik nooit
zeep om je wok schoon te maken aangezien zeep de anti-aanbak laag van de wok kapot maakt
waardoor de wok niet meer anti-kleef is.

Stap 2: Spoel de wok onder de kraan met warm water schoon en veeg de wok met een zachte spons
schoon.

Stap 3: Gebruik een harde borstel als je moeite hebt met het verwijderen van voedsel. Je kunt ook
een speciale borstel voor het schoonmaken van een wok kopen. Als het met deze borstel niet lukt of
als jij niet in het bezit van een harde borstel bent, giet dan een beetje zout (het liefst koosjer zout) in
de wok en wrijf het over de voedselresten met keukenpapier of een doek totdat de resten loslaten.
Spoel daarna opnieuw de wok onder warm water schoon en veeg het met een doek droog.

Stap 4: Maak voordat je deze wegbergt, de wok volledig droog, zeker als de wok niet uit roestvrij
materiaal gemaakt is. Je kunt de wok laten op het fornuis op normale stand laten drogen. Zorg
ervoor dat de wok afgekoeld is voordat je deze wegbergt.



Plaats een reactie