Hoe servet vouwen?


Hoe servet vouwen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Strijk de servetten terwijl ze nog wat vochtig zijn door met je strijkijzer te stomen. Stel de temperatuur van het strijkijzer in aan de hand van het type stof waarvan het servetje gemaakt is.

Stap 2 Vouw het gesteven servet eenmaal door de helft om een rechthoek te vormen. Vouw hem nog een keer om er een vierkant van te maken.

Stap 3 Kijk waar de hoek van het servetje is waar geen vouwen zitten en waar de randen los zijn. Leg het servetje op een platte ondergrond met deze losse hoek van jou af gericht, zodat hij er diamantvormig uit komt te zien.

Stap 4 Vouw de linker en rechter hoeken naar het midden om de vorm van een ijshoorntje te krijgen. Draai het servetje om zodat de vouwen aan de onderkant komen.

Stap 5 Vouw de linker en rechter hoeken weer naar het midden. Zo zal je een smal ijshoorntje gecreƫerd hebben en je zal delen van de vouwen zien die je eerder hebt gemaakt.

Stap 6 Vouw het onderste puntje van het ijshoorntje omhoog, zodat het bij de bovenhoek komt. Vouw het smalle puntje ongeveer 2 centimeter omlaag om het hoofd van de zwaan te vormen.

Stap 7 Vouw het hele servetje verticaal door de helft. Nu zullen de zijkanten van de nek van de zwaan bij elkaar komen en het hoofd moet nu naar voren schieten bij de nek en het lichaam vandaan. Houd het lichaam vast en trek de nek zachtjes naar voren. Dit heeft misschien wat oefening nodig.

Stap 8 Trek zachtjes de losse hoeken op het lichaam omhoog om de veren te weergeven. Leg de zwaan op een bord en maak wat kleine aanpassinkjes totdat je tevreden bent over hoe hij eruit ziet.



Plaats een reactie