Hoe schoorsteen vegen?Hoe schoorsteen vegen? Wij zochten het voor je uit:

Stap1: Eerst dient u te bepalen welke afmeting uw schoorsteenrookkanaal heeft die u wilt poetsen. De meeste zijn standaardformaten: 8×8, 8×13 of 13×13. Als u een borstel aanschaft zal deze overeen komen met de rookkanaal tegels. Het is belangrijk op te merken dat er twee soorten van schoorstenen zijn die het meeste voorkomen. Gemetselde schoorstenen en geprefabriceerde schoonstenen. Wanneer u een gemetselde schoorsteen schoonmaakt gebruikt u een witte borstel. Wanneer een u pregefabriceerde schoorsteen schoonmaakt gebruikt u een polyester borstel (plastic).

Stap 2: Leg dekzeil neer, start uw stofzuiger en plaats de slang in de vuurhaard. Zet de lichten aan en open de demper van de schoorsteen. Op dit moment zit u bij de vuurhaard en stopt u de borstel in de schoorsteen door de demper en voegt u benodigde borstelstaven toe. Borstelstaven kunnen 5 tot 6 voet lang zijn. U heeft zoveel nodig om de gehele lengte van de schoorsteen te kunnen poetsen. Voor de meeste schoorstenen betekent dit tenminste 6 borstelstaven of voor een lengte van 30 voet. Dat is meer dan genoeg voor meeste schoorstenen.

Stap 3: Voeg voldoende borstelstaven toe totdat de borstel aan de bovenkant van uw schoorsteen er bijna uit komt. Nu haalt u de borstelstaven naar u toe terwijl u een op en neer beweging maakt. Besteed extra tijd wanneer u de borstelstaven naar beneden haalt, want dit is wanneer de schoorsteen echt schoon wordt. Wanneer alle borstelstaven uit de schoorsteen zijn verwijderd reikt u met een hand achter de demper en trekt u zoveel as en koolresten als mogelijk is, indien mogelijk brengt u de stofzuigerslang daar. Als volgende poetst u de vuurdoos met de handveger en veegt u de resterende as en koolresten in de stofzuiger. U bent klaar met het schoonmaken! Als u het schoonmaken van boven doet omdat u een hout schoorsteen heeft of dit u voorkeur geniet zorg er dan voor dat u goede voorzorgsmaatregelen neemt. Als u zich niet prettig voelt op een dak, bel dan een professionele schoonmaker.Plaats een reactie:


Plaats een reactie