Hoe proeven?


Hoe proeven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Giet ongeveer 3 cl in een borrelglas of een whisky glas. Met een borrelglas kun je beter
proeven omdat de kegelvorm van het glas ervoor zorgt dat aroma binnen het glas blijft. Hef het glas
op en tilt deze schuin genoeg zodat de whiskey naar de rand vloeit. Draai het glas langzaam aan
zodat de binnenkant van het glas bedekt is met een laag whiskey. Wanner je het glas rechtop draait,
zie je de whiskey langs de zijkanten naar beneden stromen.

Stap 2: Bedek tijdens het naar beneden stromen van de whiskey de opening van het glas voor vijf
seconden met de palm van je hand. Hef daarna het glas naar je gezicht toe. Steek op het moment dat
je je handpalm van het glas haalt, je neus in het glas en haal diep adem.

Bedenk welke geuren je allemaal ruikt. Zoek naar munt, pure chocolade, karamel en vanille. Stroop,
kaneel, nootmuskaat en kruidnagels. Verbrand hout, aarde en cederhout.

Je kunt deze geuren ruiken omdat whiskey een prachtig organisch product is, gemaakt uit de rijkdom
van de natuur.

Stap 3: Neem tijdens het innemen van de geur een sipje van de whiskey en laat het op je tong
talmen. Laat de whiskey je tong net als vers munt je tong bedekken. De smaken zullen nu lang
bijblijven.

Stap 4: Combineer whiskey met decadente chocolade gevuld met gedroogde vruchten en noten.



Plaats een reactie