Hoe moet ik downloaden?Hoe moet ik downloaden? Wij zochten het voor je uit:

Downloaden is de laatste tijd alom bekend. Iedereen weet dat het niet mag, maar evenveel mensen doen het toch. Dit komt omdat het handig, snel en vooral goedkoop is. Hierdoor zijn er ook tal van mogelijkheden om te downloaden.

Downloaden is een ruim begrip. Een filmpje bekijken op youtube, is downloaden. Afbeeldingen opzoeken op het internet, is downloaden. Bestanden op het internet openen is downloaden. Maar waaronder de meeste mensen de term kennen, is illegaal downloaden. Dit wil zeggen: software, mp3 bestanden en films downloaden. Zoals eerder al vermeld zijn er tal van mogelijkheden.

1. Via Bittorrent (basis computerkennis vereist)

Stap één: Breng een bezoekje aan de site: http://www.utorrent.com/ en haal er het programmaatje ùtorrent af. Deze software helpt je om bestanden die je kan vinden op het internet om te zetten in bijvoorbeeld een mp3 of film. Installeer het programma op je pc.

Stap twee: Nu gaan we bestanden van het internet downloaden met een simpele muisklik. Daarna kunnen we die dan makkelijk omzetten met “ùtorrent” naar het gewenste eindresultaat. Een site die geschikt is om die bestandjes af te halen is bijvoorbeeld http://www.thepiratebay.org. Ga naar de startpagina en typ in de voorziene balk de naam van een film, software(programma) of mp3 in.

Onder de balk zie je verschillende keuzes die je kan aan vinken naar gelang het bestand dat je wilt afhalen. Bijvoorbeeld: je typt Avatar in, en selecteert daarna het vakje Video. Klik op de knop “Pirate Zoeken”. Nu krijg je een lijst met een groot aantal beschikbare torrents. Het best is om een torrent te kiezen met veel seeders. Dit betekent dat er veel mensen zijn die de torrent op hun computer staan hebben, en op die manier zal je ook sneller de torrent kunnen omzetten, omdat het programma ùtorrent van veel computers via het net info kan halen. Dit is allemaal wat ingewikkeld, en die kennis is niet noodzakelijk om gewoon te downloaden. Maar om dus een torrent met veel seeders te vinden, klik je op het bruine vakje waarin staat “SE” (Afkorting van seeders). Eens je daar op hebt geklikt zal je een gerangschikte lijst krijgen.

De torrent met de meeste seeders staat bovenaan. Klik nu op de bovenste torrent, wees zeker dat je op de naam van de torrent klikt en niet op een icoontje eronder. Nu krijg je een overzicht van de torrent. Klik nu met de rechtermuisklik op de groene tekst: “Download deze torrent (magnet link)” (en sla het bestand ergens op in een zelfgemaakte map daarvoor voorzien), en niet op de groene knop erboven met Download erop. Dit is zeer belangrijk! Eens je het bestand opgeslaan hebt op je computer open je het met het programma ùtorrent. Nu wordt het bestand omgezet naar de film. naargelang je internet verbinding en het aantal seeders kan dit een eindje duren. Eens het bestand volledig is omgezet kan je de film bekijken. Dit kan je analoog doen voor andere films, muziek en software.
Veel plezier.

2. Via een site

Ga naar de site http://www.downloads.nl en klik op het rode vakje “muziek”. Typ een artiest of liedje in en klik op “zoek audio”. Om zeker te zijn klik je op de naam van het gewenste liedje. Het liedje zal laden, en je kunt het afspelen zodat je zeker weet dat het het juiste liedje is.

Zoja, klik dan met je rechtermuisklik op “Download” en kies “download gekoppeld bestand als”. Bewaar het bestand en klaar is kees.

3. Andere

Op internet vinden jullie vast nog tal van ander manieren, en op die manier kunnen jullie zelf wat experimenteren.Plaats een reactie:


1 Reactie

  1. Guthman hubert says:

    Leg me a.u.b. via mijn email adres uit hoe ik magix music audio cleaning lab 17 kan downloaden en installeren op windows 7

Plaats een reactie