Hoe moet ik de barbeque aansteken?


De beste manier om een barbeque aan te steken is door alle kolen in 1 hoekje van de barbeque te leggen. Steek daar aanmaakblokken tussen en steek ze aan met lucifers of een briquet.

Eenmaal de aanmaakblokken uitgedoofd zijn zullen er een aantal kolen warm hebben, maar nog lang niet allemaal. Nu is het belangrijk omzuurstof toe te voegen. Gebruik een tamelijk groot stuk karton dat u kan gebruiken om te waaien. Hou de kolen op 1 hoop zodat deze eenvoudig de warmte aan elkaar kunnen doorgeven.

U zal zien dat door het waaien de kolen extra zullen gloeien. Wanneer alle kolen gloeien neemt u een stok waarmee u de kolen verspreid over de oppervlakte van de hele barbeque. Leg het rooster er nu op en u kan beginnen bakken.



5 Reacties

  1. jeanke says:

    veel sneller en veiliger: gebruik een elektrische verfstripper (ziet er een beetje uit als een haardroger)
    – geen geknoei met lucifers, aanmaakblokjes, aanmaakvloeistof (steekvlam) of erger of gevaarlijker
    – in minder dan vijf minuten bakklaar
    – zeker voor grotere hoeveelheden

  2. Boris says:

    Lucifers zijn wel wat goedkoper dan elektrische verfstripper.

  3. david says:

    koop dan liever 1 op gas dat is nog beter om aan te steken al vast veel bbq plezier

  4. koning barbeque says:

    De verfstripper is echt the way to go. Ik doe het al jaren zo. binnen 3-5 minuten een gloeiend hete barbequue zonder rook, vlammen, chemie etc. werkt altijd. nadeel is alleen, dat de kolen relatief snel op zijn, maarja wat is de moeite nou om er een nieuwe stoot in te gooien en 4 minuten later heb je weer een ideale ronde. BBQ is het mooiste wat er is. xD

  5. Wendy M. says:

    Barbecuen is met kolen. Alleen met kolen. Als je op gas kookt, dan grill je buiten. En dat is geen barbeque.

Plaats een reactie