Hoe macaroni maken?


Hoe macaroni maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Warm de oven op tot 350 graden.

Stap 2 Gebruik een soeppan en kook de pasta in flink zout gekookt water totdat het gaar is. Giet het af en bewaar het.

Stap 3 Smelt tegelijkertijd 1/3 kuipje boter in een pannetje op een gemiddeld vuur en voeg ui toe. Kook het voor twee minuten.

Stap 4 Voeg witte peper en bloem toe. Kook terwijl je de hele tijd roert, voor drie tot 4 minuten. Laat de bloem niet bruin worden; gebeurt dit wel, zet het vuur dan iets zachter.

Stap 5 Voeg mosterd en melk toe en breng het aan de sudder.

Stap 6 Laat het voor 10-15 minuten sudderen. De saus zal dikker worden. Het moet erg dik worden, maar niet kleverig. Voeg meer melk toe als het te dik wordt.

Stap 7 Als de saus eenmaal minstens 10 minuten heeft gesudderd, voeg dan de cheddar, gruyère kaas en de halve Parmezaanse kaas toe.

Stap 8 Doe het vuur uit en roer het nog wat. Roer de kaas terwijl het smelt. Zet de pan zo nodig op laag vuur.

Stap 9 Gooi snel te werk gaand de pasta in de kaassaus. Gooi het zo dat de saus binnen in de pastabuisjes komt.

Stap 10 Plaats de pasta in een 28 tot 36 cm glas of keramiek ovenschaal.

Stap 11 Strooi het overige Parmezaanse kaas over het bovenstuk.

Stap 12 Smelt het overige boter, roer het met de broodkruimels en strooi dit goedje over de pasta.

Stap 13 Bak voor ongeveer 30 minuten of totdat het bovenlaagje er goudkleurig en geroosterd uit komt te zien.



Plaats een reactie