Hoe maak je paasbrood?


Hoe maak je paasbrood? Wij zochten het voor je uit:

1 pak wit broodmix
1 theelepel kurkuma
40 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
75 gram boter of margarine
1/4 liter melk
75 gram gedroogde abrikozen
100 gram rozijnen
75 gram walnoten
75 gram blanke amandelen

De bereiding:

Broodmix met kurkuma, suiker en vanillesuiker droog mengen.

Een ei los kloppen, de boter smelten, de melk tot lauw verwarmen en bij het bloemmengsel gieten.

Dit tot een soepel deeg kneden en beslaan in 10 minuten.

Onder een vochtige doel op een warme plaats 1 uur laten rijzen.

Nogmaals doorkneden en de klein gesneden abrikozen, de rozijnen en de gehakte walnoten en amandelen erdoor kneden.

Hiervan een korte dikke rol vormen en deze op de bakplaat leggen.

Het brood 30 minuten laten rijzen.

Het brood na het rijzen met los geklopt ei bestrijken en in een hete van 200 graden Celsius 50 – 60 minuten laten bakken.

Op een rooster laten uitdampen.

Smakelijk.



Plaats een reactie