Hoe maak je aspergesoep?


Aspergesoep kan je maken op volgende manier:

Stap 1. De benodigdheden

– 500 gram asperges (in stukjes gesneden)
– 3 kippebouillonblokjes
– 1 gesnipperde ajuin
– peper en zout
– nootmuskaat
– 1 hard gekookt ei (in schijfjes)
– peterselie voor de garnering
– 3 liter water
– 2 eetlepels bloem
– boter
– 1 dl warme melk

Stap 2. De bereiding

Smelt wat boter in een soeppan en stoof er de ajuin en de asperges in aan.

Voeg de bloem toe en roer alles door elkaar.

Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook.

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Laat nu alles 30 minuutjes koken op een laag vuurtje.

Mix vervolgens de soep en voeg er de warme melk aan toe.

Leg in elk bord enkele schijfjes van het ei en schenk er de soep over. Tot slot kan je garneren met wat peterselie.

Smakelijk!



Plaats een reactie