Hoe maak ik een heerlijke appeltaart?


appeltaart1

Er zijn verschillende manieren om appeltaart te maken, maar met het volgende recept kan u alvast een van de lekkerste appeltaarten maken. U en uw vrienden zullen eindeloos genieten van deze eenvoudige, maar smakelijke lekkernij.

Aan de slag!
Om een heerlijke appeltaart te maken heb je het volgende nodig:
• 1 tas zelfrijzende bloem
• 1 tas suiker
• 1 pakje vanillesuiker
• 6 lepels melk
• 2 eieren
• 4 appels

Hoe gaan we te werk?

Om te beginnen nemen we een kom waar we de bloem in zeven.

Daarna voegen we de vanillesuiker erbij toe.

Nu scheiden we het eigeel van het eiwit en voegen we het eigeel en de melk toe in de kom.

Nu mengen we alle ingrediënten die we aan de kom hebben toegevoegd.

Het eiwit van de 2 eieren kloppen we stijf in een apart kopje. Voorlopig laten we het opgeklopt eiwit voor wat het is en gaan we verder met het mengen. Later zullen we deze verder gebruiken bij het maken van onze appeltaart.

We stoppen met mengen eenmaal we een dik deeg bekomen zijn. We snijden de appels in kleine stukjes en voegen deze toe aan ons deeg.

Als laatste voegen we het stijf geklopt eiwit toe en roeren in de kom.

We nemen de gewenste vorm en smeren deze in met boter en sprenkelen de vorm ook met bloem.

We gieten het deeg in de gewenste vorm en stoppen de appeltaart 25 à 30 minuten in de oven op 200°C.

De appeltaart is klaar wanneer je met een mes in het deeg prikt en er geen deeg blijft kleven aan het mes.

Haal de appeltaart uit de vorm

Eet smakelijk!



3 Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit!

  2. lieuwe says:

    wat is een tas
    in kilo

  3. Hans says:

    Een tas is een kopje (tas koffie = kopje koffie). Ongeveer 250 gram.

Plaats een reactie