Hoe een plantenfilter maken?


Hoe een plantenfilter maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Meng de klei, zand en compost grondig samen. Vul de potten voor de waterlelies en andere gewortelde planten voor de helft met bodemgrond. Vul het met voldoende water zodat de bodemgrond zich kan vestigen. Maak met de bodemgrond een heuveltje in het midden van iedere pot om de wortels op de plaatsen.

Stap 2. Kijk iedere plant na op ziektes of afstervend gebladerte. Verwijder voorzichtig de probleem stukken. Kijk ook na of er slakken of ander ongedierte aanwezig is dat je niet in je vijver wenst.
Een speciaal planten middel om planten in onder te dompelen voor het doden van allerlei organismes alvorens je ze in het aquarium of vijver plaatst kan online gekocht worden. Planten kunnen ook voor enkele seconden ondergedompeld worden in een oplossing van bleekmiddel en water. Hoewel, deze behandeling schade kan aanbrengen aan delicate plantensoorten.

Stap 3. Besproei de wortels van de planten in de pot met bodemgrond over het daarnet gemaakte heuveltje. Voeg genoeg bodemgrond toe om de open wortels te bedekken en druk het zachtjes aan. Geef voldoende water, en voeg bodemgrond toe iedere keer het niveau zakt.
Wanneer de pot na het water geven bijna vol blijft, vul het dan met 2.5 cm zand en dan met een laagje kleine steentjes; de kleine steentjes zullen voorkomen dat vissen de wortels van de delicate planten opeten en ook de bodemgrond drijvend houden.

Stap 4. Plaats de gepotte waterlelies en andere onderwater planten op de bodem van de vijver. Stengel plantjes kunnen gepot worden of je kan ze gewoon in het water laten drijven. Hang er geen loden gewichten aan om ze onder te houden daar dit ze zal doen rotten.

Stap 5. Plaats de geringe plantjes rond de randen van de vijver, ervoor zorgend dat hun wortels toegang hebben tot het water. De hele pot mag ondergedompeld zijn met alleen het gebladerte boven de oppervlakte van het water. Als de wortels niet in de vijver staan, kunnen ze het water niet filteren.

Stap 6. Voeg genoeg drijvende planten toe zodat 1/3 van de vijver bedekt is met gebladerte. Iedere keer de planten beginnen te groeien en de vijver overnemen, verwijder dan het teveel aan bladeren met de hand, hark of een visnet. Gecomposteerde vijverplanten zijn excellente mest voor de tuin.



Plaats een reactie