Hoe een kip braden?


Hoe een kip braden? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Warm de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius.

Stap 2: Haal de kip uit de plastic verpakking als de kip hier in zit.

Stap 3: Verwijder het zakje met eetbare ingewanden uit de holte van de vogel.

Stap 4: Verwijder alle vet afzettingen uit de holte van de vogel.

Stap 5: Verwijder losse huid met een scherp mes.

Stap 6: Je kunt er voor kiezen om de staart verwijderen of om deze intact te laten. Het ligt er aan wat jij er beter uit vindt zien.

Stap 7: Plaats een braadrek in een ovenplaat met zijranden die op zijn minst 2.5 cm hoog zijn.

Stap 8: Plaats de vogel op het rek met de borst kant naar boven.

Stap 9: Maal verse peper op de vogel en strooi een klein beetje zout er overheen. Voeg ook zout en peper toe in de holte van de vogel. Smeer de hele vogel in met olijf olie en vul de vogel met verse kruiden en een in vieren gedeelde citroen.

Stap 10: Plaats de ovenplaat op een oven rek in de onderste helft van de oven.

Stap 11: Bak de kip voor zo’n 45 – 60 minuten lang of tot wanneer de sappen helder uit de kip vloeien als je een scherp mes in het gewricht tussen het lichaam en de heup steekt of totdat een thermometer op deze plek ongeveer 73 graden Celsius aanwijst.

Stap 12: Verwijder de gebakken kip uit de oven, bedek deze losjes met aluminiumfolie en laat de kip 10 minuten staan voordat je begint met snijden.



Plaats een reactie