Hoe een jurk maken?Hoe een jurk maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kies een passende, zelfgekleurde tule. Je zal 22.5 meter voor de bovenkant nodig hebben en 45 meter voor de onderkant. Je kan dezelfde kleur gebruiken of verschillende kleuren.

Stap 2. Meet vanaf de borst, onder de oksels, tot waar je wilt de dat de jurk op je benen valt. Verdubbel deze maat. Voeg 3.75 a 5 cm toe om plaats te hebben voor het elastiek en de knopen.

Stap 3. Snij de tule over de lengte (repen) naar de maten genomen in Stap 2. Het aantal tule repen zal afhangen hoe vol je het onderste deel van de balletjurk wenst.

Stap 4. Neem de maat voor het bovenste gedeelte van de jurk, van onder de oksels tot aan de schouders. Verdubbel de genomen maat en voeg 3.75 a 5 cm toe. snij repen van de anders gekleurde tule voor de lengte. Het aantal repen zal afhangen hoe strak je het bovenste deel van de jurk wenst.

Stap 5. Neem de borstmaat en trek 2.5 cm af van de maat. Snij 3.75 cm elastiek voor deze lengte en stik de uiteinden samen met machine of met de hand. De ronde elastische band zal het bovenste en onderste deel van de balletjurk aan elkaar hechten.

Stap 6. Zoek een gepast rond voorwerp waar je de elastische band kan rondspannen. Dit zal het gemakkelijker maken om de bovenste en onderste tulerepen van de balletjurk te knopen.

Stap 7. Bind de tulerepen van het bovenste en onderste deel van de jurk in, knop de tulerepen in het midden rond de elastische band. Wissel af tussen de langere (onderste) en kortere (bovenste) gekleurde tulerepen. Herhaal deze procedure tot heel de elastische band af is. Knoop de knopen niet te strak wanneer je de tulerepen aan de elastische band knoopt. Dit zal de elastische band samenpersen, vouwen, het uitzicht vervormen, van de jurk afvallen en ongemakkelijk te dragen zijn.

Stap 8. Breng de knopen zo dicht mogelijk tegen elkaar om de elastische band te verstoppen. Draai iedere knoop van de kortere repen naar de bovenkant van het elastiek, en die van de langere repen naar de onderkant van het elastiek.

Stap 9. Snij een stuk lint van 5 cm dat vooraan rond het elastiek zal geknoopt worden en lang genoeg zal zijn om een strik rond de nek te knopen als een halter. Gebruik lint dat bij het bovenste deel van de jurk past. Knoop het lint rond het elastiek vooraan de jurk. Draai de knoop naar de bovenste rand van de elastische band met de twee uiteinden van het lint naar boven toe. Knoop het lint rond de nek zoals een strik.Plaats een reactie:


Plaats een reactie