Hoe een huis tekenen?Hoe een huis tekenen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Kies een schaal die de mogelijkheid biedt om de gehele vloer op een enkele pagina kwijt te kunnen. De gebruikelijke standaard is ongeveer 1 cm per 50 cm en deze standaard maakt het mogelijk om een vloer van 2.16 meter bij 2.88 meter te tekenen op een blad papier van ongeveer 45 cm bij 60 cm.

Stap 2: Gebruik een meetlint om de lengtes en breedtes van alle binnenkamers op te meten. Als je een entree hal hebt of een andere open ruimte die de gehele lengte of breedte inneemt, gebruik dan deze kamer. Tel anders de meetresultaten op van alle gemeten kamers.

Stap 3: Stippel, met gebruik van de gekozen schaal, de dimensies van de gehele vloer op papier. Als je gekozen hebt voor 1:50 schaal dan vertaalt een vloer van ongeveer 1.2 meter bij 1.8 meter zich in een rechthoek van 25 cm bij 38 cm.

Stap 4: Meet de afmetingen van elke kamer en ruimte op volgens de juiste posities in je schema, beginnend bij de hoeken van de vloer. Het kan makkelijker zijn eerst de kamers te tekenen en daarna de ruimtes voor de binnendeuren te maken door lijnen te wissen met een gum.

Stap 5: Meet de sparingen in de muren op, zoals de deuren en hun locatie, en wis dan met een gum een lijn met juiste lengte volgens jouw schema. Een deur sparing van 90 cm is ongeveer 1.9 cm op een schaal van 1:50 volgens jouw tekening. Zorg ervoor dat je de afstand tussen de linker- en de rechterkant van de deuropening en de meest dicht bijzijnde muur opmeet zodat de deur sparing op de juiste plek getekend is in jouw schema.

Stap 6: Meet de ramen op dezelfde manier als hierboven beschreven op en markeer deze in de tekening met een dikke streep.Plaats een reactie:


Plaats een reactie