Hoe courgette klaarmaken?


Hoe courgette klaarmaken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Was de zucchini onder schoon stromend water om het vuil te verwijderen.

Stap 2 Gebruik een mes om de uiteinden van de zucchini af te snijden, en gooi ze weg.

Stap 3 Snij de zucchini in de lengte door zodat u twee helften heeft.

Stap 4 Snij de helften in ongeveer 1 inch blokjes.

Stap 5 Stoom-blancheer de zucchini. Dit kan gedaan worden door 1 inch hoogte water in een pan te doen en een stoommandje in de pan te plaatsen. Doe de zucchini in het mandje als het water kookt en dek het af met een deksel. Laat de zucchini 3 minuten stomen voor het er voorzichtig uit te halen, en de zucchini in een kom met ijswater te laten zakken.

Stap 6 Giet de kom met zucchini en water in een vergiet om het uit te laten lekken.

Stap 7 Leg keukenpapier uit en leg de zucchini er op.

Stap 8 Vouw het keukenpapier er om heen om zoveel mogelijk het overtollige vocht weg te deppen.

Stap 9 Laat de zucchini op het keukenpapier liggen om te helpen om het achtergebleven vocht zoveel mogelijk op te laten drogen.

Stap 10 Doe de zucchini in luchtdichte zakjes of dozen en doe ze voorzichtig in de diepvries. De zucchini zal zacht blijven totdat ze bevroren is, dus houdt er rekening mee om er niets boven op te zetten.



Plaats een reactie