Hoe bestrijd ik goedkoop (naakt)slakken?naaktslak

1) bestrijding met bier

Een simpel en effectief middel om slakken te bestrijden: neem lege bakjes (vb: botervlootjes of yoghurtpotjes) en graaf ze in in de aarde tot de rand van het bakje op dezelfde hoogte is als de grond. Vul deze bakjes dan halfvol met bier. De slakken worden hierdoor aangetrokken, gaan naar de bakjes toe en vallen er vervolgens in. Ze gaan dood in de bakjes. Na enkele dagen moet je de bakjes met naakt- en huisslakken opnemen en weggooien en daarna opnieuw vullen. Veel mensen boeken hiermee goede resultaten. Het is goedkoop en enkel slakken gaan dood, geen vogels of…

2) cafeïne

Allerlei slakken gaan door door cafeïne, dat wees onderzoek op Hawaï uit. Cafeïne werkt bij slakken als zenuwgif. Voor mensen en dieren is cafeïne niet giftig, daarom kan cafeïne ook toegepast worden op voedingsgewassen.

Koffieprut, en ook theeblaadjes, bevatten na gebruik nog een deel van de cafeïne die van nature in deze artikelen zit. Een lage concentratie heeft al effect. Gooi de koffieprut en de theeblaadjes en de overgeschoten thee bij de hosta’s. Of koop een pak goedkope gemalen koffie en strooi een paar theelepeltjes bij de planten.Plaats een reactie:


1 Reactie

  1. Haydon Gina says:

    Wij gaan jaarlijks rond ons huis met de zoutpot. We strooien wat zout, gewoon keukenzout, voor onze deuren en lage ramen, net voor ons terras, en gegarandeerd geen slakken voorbij die streep. Reeds jarenlang onze vaste routine. Ik herhaal dit in de periode zo elke 3-4 weken.

Plaats een reactie